Ofte stillede spørgsmål

På denne side forsøger jeg at besvare nogle af de mest udbredte spørgsmål omkring journey terapi.

Hvordan foregår en journey session i praksis?

Du sidder i en stol, hvorefter jeg beder dig om at slappe af og lukke øjnene (eller holde dem åbne, hvis du har det bedre med det). Jeg beder dig dernæst om at mærke de steder i din krop, der føles anderledes, og herfra går vi dybere og dybere ind i følelsen, indtil vi finder et minde eller en besked, som vi så arbejder videre med.

Under terapien guider jeg dig til at være i kroppen og følelserne og mindst muligt i hovedet. Jeg kan mærke, når hovedet/tankerne begynder at tage over, og der analyseres for meget, så dykker vi ned i kroppen igen. Det handler om via kroppen at få kontakt med den universelle visdom, som er i dig. De evigt forvirrende tanker får lov til at holde en pause under sessionen.

Hvor kommer svarene fra?

Som Journey terapeut kommer jeg ikke med svar og løsninger, men hjælper i stedet med at igangsætte en proces, hvor du selv bliver opmærksom på de svar, din krop og sjæl allerede har.

Er jeg klar til at møde min fortid?

Du vil altid kun møde minder, som du er parat til at håndtere i en journey session, sådan er kroppen opbygget. Kroppen tager toppen af isbjerget først og går dernæst dybere. Dvs. usanset hvilke udfordringer du har, så vil det, du er klar til at løse, komme først.

Der vil derfor være brug for flere journey sessioner til at løse nøglegarnet op hos personer, som endnu ikke har arbejdet i dybden med sig selv og har store udfordringer end de personer som har arbejdet meget med sig selv og lever i flow.

 

Arbejder man altid med minder fra barndommen?

Der kan stort set dukke hvad som helst op, når vi arbejder med beskeder fra kroppen og sjælen. Nogle gange er det minder fra barndommen, andre gange en symbolsk historie, et minde fra tidligere liv, et symbolsk billede, et eventyrlandskab etc.

Kroppen har mange måder at give os besked på, det afhænger af, hvordan din krop giver dig beskeder. Jeg oplever, at der oftest kommer et minde fra barndommen eller ens voksenliv. Men det kan også være en besked af mere ”filosofisk” karakter f.eks. et besøg i nuet, hvis det lige er den besked, du har brug for at få.

Jeg havde engang selv en journey session, hvor jeg var på ”besøg i himlen”. Her mærkede jeg, hvad det er at være i nuet. Det at mærke, føle og forstå nuets kraft havde jeg brug for, for at være helt sikker på, hvad nuet er. Her taler jeg om det nu, hvor vi egentlig bare er i frihed og tomhed. Tidligere tvivlede mine tanker hele tiden, men denne journey satte et punktum for tvivlen. Det var den besked, jeg havde brug for på det tidspunkt, og det var derfor den oplevelse, jeg mødte i min journey.

Kan man lave journey på egen hånd?

Ja man kan godt lave journey på egen hånd, men det er en god ide at starte med at blive guidet af en anden. Jeg vil i sessionerne og på kurserne lære dig, hvordan du kan lave simple journeys på egen hånd og dermed håndtere uventede problemer i hverdagen.

Jeg opfatter journey som noget, man skal lære at gøre resten af sit liv. Ikke at man skal gå til journey sessioner resten af sit liv, men nærmere at man skal lære at lytte til beskeder fra ens krop/sjæl hver eneste dag.

Det heldige er bare, at jo flere journeys du har lavet – jo bedre bliver du til i dagligdagen at lytte til beskeder fra kroppen og sjælen. Til sidst kommer beskederne helt af sig selv, mens du cykler en tur eller sidder stille et øjeblik. Det handler egentlig om at lære at være stille og mærke sin krop. Kroppen og stilheden er porten til vores følelser, beskeder fra sjælen og vores egen indre visdom.